Sideinvest
Kontor i Tyrkia / Side tlf: 00905542421854
Kontor i Sarpsborg / Norge tlf: +47 922 67 140
Til Salgs
Alle
Bolig i Alanya
Bolig i Antalya
Bolig i Belek
Bolig i Side
Til Leie
Bolig i Side
Området

ALANYA

Alanya regionen er en av de mest populære turistområdene i Tyrkia. Årsaken til dette er det gode klimaet med mer enn 300 soldager i året, fantastiske strender og vakker natur. Alanya er by som vokser hurtig (kanskje for hurtig) og er den by i Tyrkia som har flest fastboende utlendinger i forhold til antall innbyggere.

Det er mye man kan se og oppleve i og rundt Alanya. Man kan dra til de vakre Taurusfjellene, dra på piknik ved en vakker elv, dra på fisketur i Middelhavet, Besøke antikke byer eller nyte livet på stranden. Alanya har gode handlemuligheter og det finnes mer enn 1000 restauranter i byen. Alanya er berømt for sitt natteliv og hele sommersesongen møtes ungdommer fra hele Europa på byens barer og diskoteker.


SIDE

Side ligger på en halvøy med to deilige sandstrender på begge sider mot Kumköy i vest og Titreyengöl i øst. De fleste hoteller og leiligheter ligger i disse områder, som har enkel tilgang til Side sentrum med dolmus (minibuss). Begge områder har et stort utvalg av restauranter, barer og butikker.

I Side blander den antikke bys gamle ruiner seg med nåtiden, og til tross for Sides utvikling til et turistmål har byen bevart sin spesielle atmosfære og sjarm. Sides imponerende amfiteater med vakre bueganger har en fin utsikt over byen og havet, og du kan stadig se ruinene av den gamle hovedgaten med dens søyler, arkader og markedsplassen som dannet rammen for slavehandelen i området. I nærheten finnes Museet, i et velrestaurert romersk bad - her utstilles interessante statuer og gjenstander fra området.

Byens fargerike gater som fører ned til havnen og det gamle Apollontempelet byr på spennende kupp i massevis. Her er det butikker, som selger tyrkisk silke, håndsydde broderier, tepper, skinn og et fantastisk utvalg av sølv- og gullbutikker. Lørdagsmarkedet ved moskeen er også verdt et besøk hvis man skal kjøpe klær, broderier, frisk frukt og grønnsaker.

De to mest populære strendene ligger i kort gåavstand fra Side sentrum, men hvis du foretrekker fred og ro kan du fortsette litt lengre ut på stranden, og folkemengden vil tynne ut.

MANAVGAT

Manavgat er en riktig hyggelig by med en avslappet atmosfære. Byen ligger mellom Antalya og Alanya, en time fra flyplassen i Antalya og bare fem kilometer fra Side. Byen har rundt 100.000 innbyggere og ligger tre kilometer fra havet - idyllisk plassert ved Manavgatelven.

Manavgat er en typisk tyrkisk småby. Ved elvebredden finner man hyggelige restauranter, cafeer, tehus og parkområder. Flere ganger i uken er det gatemarked i byen, her kommer småbøndene fra landsbyene og selger lokalproduserte varer. I tillegg selges klær, stoffer, vesker, krydder, kjøkkenutstyr og mye mer. Manavgatområdet er flatt slik at man kommer seg lett rundt på sykkel (bare ti minutter til stranden). I tillegg er det et godt utbygd kollektivtransporttilbud. Utvalget av forretninger og restauranter er også bra.

Manavgat er omgitt av vakre naturområder. Hvis man følger Manavgatelven nordover kommer man til fjellområder med store innsjøer - perfekt for en søndagspiknik. Det er planer om utbygging av et alternativt turismeområde i dette området med golfbaner, turstier og små, men spesielle hoteller. Det tar bare 15 minutter å kjøre med bil til dette området.

KEMER

Kemer er et av sørkystens mest populære turiststeder og ligger 45 kilometer vest for Antalya. Et naturparadis hvor det krystallblå Middelhavet møter pinjekledde fjellsider. Kemer er berømt for sin lystbåtshavn og her møtes seilere fra hele Europa under sommersesongen. Kemer er ikke noen storby, stedet har bare ca. 30.000 fastboende. Det er forbudt å bygge høyere enn tre etasjer i Kemer, noe som bidar til et idyllisk bybilde.


ANTALYA

Da Kong Attalos så Antalya for første gang sa han at dette er paradise on Earth. Det var han som ga byen navnet Attalia i 159 f.Kr. Den naturlige havnen og den fruktbare jorden har gjort området ideelt for innvandrere gjennom tidene. Antalya har hatt en rik og omskiftende historie, Perserne, Alaxander den store, Romerne, Arabere og mange mer har satt sine spor i regionen.

I dag er Antalya den byen i Tyrkia som vikser hurtigst, innbyggertallet har passert en million. Men byen har fremdeles beholdt sin sjarm. Dette er drømmebyen for storbyelskerne med sine fantastiske strender, rikt kulturliv, gode shopping muligheter, historisk interessante områder, vakker natur, univeristetsmiljøet og mye mer.

I Antalya sentrum finner man gamlebyen Kaleiçi, det perfekte område å vandre rundt i før man besøker den vakre havnen og setter seg ned på en hyggelig fortausrestaurant. Denne havnen er regnet som en av Middelhavets vakreste havner og herfra kan man ta båtturer med en av de mange trebåtene til områder rundt byen.

Det finnes ingen strender midt i sentrum av byen, her er det høye klipper rett opp fra havet. Men på både vest og østsiden av byen finner man flotte strender. Mot øst ligger Lara stranden hvor man finner byens store hoteller og Lara Beach Park. På vestsiden ligger Konyaalti stranden, dette er den stranden som brukes mest av lokalbefolkningen. Her finner man en vakker strandpromenade og en stor beach park med restauranter, cafeer og barer.

Det finnes en rekke parkområder i Antalya. Den mest berømte er Karaalioglu Parken. Her finnes det lekeområder for barna, mens de voksne kan nyte te eller kaffe i en de mange te-hagene som finnes her.


BELEK - ET GOLF PARADIS

Resorten Belek har vokst opp i et område som ligger ved vakre sandstrender og pinjeskog. Området er flatt og har tidligere vært jordbruksland. Belek ble utvalgt som resort for å bygge opp et første klasses turist alternativ.

Golfinteresserte vil oppdage at Belek er en golfoase. Per i dag finnes det 16 golfbaner. Standarden er høy på alle disse - noe som har gjort Belek til en verdens mest populære golfdestinasjoner.

Gloria og Nobilis golfbaner, ligger på den ene enden av Belek. Her finner man "the European Seniors qualifying school" og "the Turkish Seniors Open". På den andre siden finner man National Golf Club, den eldste i Belek designet av David Feherty, Tat Golf en klubb med 27 hull og den nye Antalya Golf Club som har to baner (Pasha og Sultan).

Belek ligger 30 km øst for Antalya og bare 20 minutter fra Antalya flyplass.

KAŞ

Kas ligger ved havet i en liten beskyttet bukt. Utsikten er fantastisk med Middelhavet og den greske øyen Meis på den ene siden og de mektige Taurusfjellene mot nord. Kas er historisk sett plassert i Antikke Lycia, et uavhengig rike i før-hellinistisk tid berømt for de store steingravene som de gravde inn i fjellsidene. Man finner flere typer steingraver i og rundt Kas.

Kas er en utrolig sjarmerende, liten by. Det er bare rundt 5000 fastboende innbyggere, og livet går i et rolig tempo. Ved havnen ligger en rekke fiskebåter, og det er et lite torg med en rekke hyggelige restauranter (Kas er berømt for god mat) og små barer. I de trange sidegatene finner man små forretninger og cafeer. Kas er populært både blant utenlandske og tyrkiske turister. Området er perfekt for båtturer, dykking, vannsport, paragliding og fjellvandring.

Kas er det perfekte sted hvis man ønsker å ha en avslappende ferie i naturvakre omgivelser.

 

Alle
Bolig i Alanya
Bolig i Side
Bolig i Belek
Bolig i Antalya
Bolig i Side
Prislister
Tjenester Ettersalg
Guidetjenester
Transfers
Oversettelse
Bilutleie
mescomedia